Webdesigner Kuurne | Experts in webdesign

Zoekt u een webdesigner in Kuurne voor het laten maken van een website of voor ander webdesign? Dan zit u hier goed! WVD Webdesign staat voor Webdesigners Vergelijken zodat u de juiste Deal vind. Dankzij onze offertedienst kunt u geheel vrijblijvend en kosteloos meerdere offertes aanvragen van webdesigners werkzaam in de regio Kuurne. Door enkele vragen in te vullen en uw project nader te beschrijven kunt u binnen 2 minuten een offerteaanvraag doen. Binnen 24 uur ontvangt u meerdere prijzen gebaseerd op uw project. U kunt zo op uw eigen gemak het portfolio, klantbeoordelingen en het aanbod bekijken en uiteindelijk een keuze maken voor de webdesigner uit Kuurne die u bevalt.

Webdesign voor u uitgelegd

Wanneer u hebt besloten om voor uw bedrijf in Kuurne een website te laten maken zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. In eerste instantie is het belangrijk om te begrijpen dat een webdesign uit twee grote delen bestaat, namelijk:

 • Hoe de website eruit ziet
 • Hoe de website technisch is opgebouwd
webdesigner Kuurne

Navigeer op deze pagina

Iedereen wil een mooie website

Het design van uw website is in principe niets meer of minder dan het uiterlijk van de website. Dit is belangrijk, want het is de grafische vormgeving die er voor moet zorgen dat mensen zich goed voelen op uw website. De website zorgt dikwijls voor de eerste indruk die mensen krijgen over uw bedrijf. Bovendien speelt het webdesign een belangrijk rol op vlak van gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid. Hoe snel kunnen bezoekers vinden waar ze naar op zoek zijn en is alles vervolgens goed leesbaar of niet? Een bedrijfswebsite is een verlengstuk van uw offline business waardoor het aan te raden is om dezelfde huisstijl te gebruiken.

Het belang van een technisch goede website

Zodra de esthetische kan van het webdesign afgerond is, wordt de website technisch is orde gemaakt. Op vlak van webdesign bestaan er vandaag de dag verschillende mogelijkheden. u kunt er voor kiezen om een gewone website te laten maken in HTML of op basis van een Content Management Systeem (CMS). Het merendeel van de websites wordt tegenwoordig gebouwd met een content management systeem. Dit maakt het mogelijk om op een vlotte manier (zelf) aanpassingen te doen aan de website. Wanneer u uw website regelmatig wil updaten met nieuwe producten of bedrijfsnieuws is dit eigenlijk een must. Een dergelijke website ontwikkelen kost wat meer tijd maar u krijgt er dan ook veel voor terug. Wilt u een CMS? Dan is het verstandig om dit bij de webdesigner uit Kuurne aan te geven. Voorbeelden van een Content Management Systeem zijn WordPress, Joomla of Drupal. Het is ook niet ongebruikelijk dat de webdesigner of het webbureau zelf een CMS heeft ontwikkelt om de website in op te bouwen. Dankzij het beheerdersgedeelte van het CMS is het mogelijk om zelf afbeeldingen toe te voegen of teksten aan te passen/ uit te breiden. Bij een standaard, klassiek HTML-webdesign heeft u meer technische know-how nodig.

Goed vindbaar zijn

Wanneer u een bedrijfswebsite in Kuurne wilt laten maken zijn er nog enkele andere zaken waar u rekening mee dient te houden. Naast de keuze voor het webdesign en een content management systeem zoals WordPress dient u bijvoorbeeld ook stil te blijven staan bij Search Engine Optimalisation (ook wel SEO of zoekmachine optimalisatie genoemd). Deze vorm van optimaliseren van uw website is noodzakelijk om er voor te zorgen dat uw website of webwinkel een goede positie weet te verwerven in de zoekresultaten van Google zodat u zoveel mogelijk organische bezoekers krijgt.

Waarom kiezen voor webdesign?

Een website is vandaag de dag net zo belangrijk als het hebben van een telefoon. Uw klanten verwachten dat elk bedrijf, groot of klein, op het internet te vinden is. Kiezen voor het laten maken van een website is kiezen voor extra zichtbaarheid. Vroeg of laat komen al uw klanten op uw website terecht. Het is daarom belangrijk dat het webdesign uw bedrijf reflecteert, goed functioneert en gebruiksvriendelijk is voor ieder type apparaat. Is dit niet het geval? Dan zijn (potentiële) klanten ook zo weer weg.

Het doel van een website is informeren, verkopen of potentiële klanten overtuigen om uw dienst af te nemen. In alle gevallen kiest u met webdesign voor een groter bereik en meer naamsbekendheid.

webdesign

Enkele aandachtspunten voor u

We zetten hieronder graag even een aantal belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje.

 • Een website moet passen bij het imago van uw bedrijf en ook gebruiksvriendelijk zijn.
 • De inhoud van de website moet afgestemd worden op wat uw bezoekers/klanten willen weten.

Een website laten maken is belangrijk voor uw bedrijf

Het laten ontwikkelen van een webdesign is iets waar u als ondernemer of bedrijf graag even bij stil zal willen blijven staan. Veel mensen denken dat het laten ontwikkelen van de vormgeving van een website kinderspel is, maar we kunnen u verzekeren dat dit absoluut niet het geval is. In de huidige tijd is het een belangrijk stap naar meer klanten en zichtbaarheid. Denk bijvoorbeeld goed na over de kleuren die gebruikt dienen te worden, maar sta ook stil bij hoe het logo geïntegreerd moet worden in het webdesign. Alle details zijn tegenwoordig belangrijk. Gelukkig kan een professioneel webdesigner, website bouwer of webbureau u hier prima mee helpen. Pas wanneer u alle kenmerken van uw webdesign op overzichtelijke wijze in een lijst hebt gegoten is het mogelijk om deze door te sturen naar de webdesigner uit Kuurne. Hierdoor bent u steevast verzekerd van een uitstekend eindresultaat dat alle verwachtingen zonder probleem zal weten in te lossen.

Hoeveel kost een website?

Wanneer u vandaag de dag een website wil laten maken door een webdesigner uit Kuurne zal u graag willen weten welk prijskaartje daar aan hangt. Hoeveel een website precies kost is evenwel sterk afhankelijk van verschillende factoren. Enkele van deze factoren zijn:

 • Het type webdesign
 • Het achterliggende systeem (HTML, WordPress, Drupal, Joomla,…)
 • De mate waarin SEO is toegepast (optimaliseren van de website + linkbuilding)
 • De inhoud van de website (wie zorgt voor teksten en foto’s?)
 • Eventuele support na oplevering (al dan niet tegen betaling)

Een website laten maken: globale prijzen

Niet elke webdesigner uit Kuurne hanteert dezelfde prijs voor het laten maken van een website of webdesign. Het hangt er vaak helemaal vanaf wat uw wensen zijn. Wij hebben getracht met onderstaande informatie en prijzen u een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen. Wilt u weten wat het in Kuurne kost? Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk prijzen!

Soort Kosten
De hobbyist Tussen de €100,- en €250,- voor websites waarbij alleen de content op u wordt afgestemd. Vaak gratis thema’s van een CMS.
Beginnende freelancer en website bouwer Tussen de €250,- en €600,- voor simpele websites gebaseerd op een design dat door meerdere websites wordt gebruikt.
Zelfstandige webdesigners en kleine webbureau’s Tussen de €800,- en €4.000,- voor een mooie, simpele website met CMS
Grotere webbureau’s Tussen de €2.500,- en €6.000,- voor een goede, professionele website. Op maat gemaakt.
Grotere webbureau’s Tussen de €10.000,- en €100.000,- voor complexe websites. Denk hierbij aan overheid, bekende merken, webshops of firma’s die veel content publiceren.

Hoe kiest u een webdesigner?

Zoals bovenstaande tabel als schetst kunt u professional inschakelen voor webdesign in diverse gradaties. De hobbyist zal doorgaans werken met gratis thema’s van een CMS wat resulteert in een dertien in een dozijn webdesign. Dit zorgt ervoor dat uw website niet over een unieke uitstraling beschikt en ook vaak niet goed geoptimaliseerd is. Daarnaast is de kans aanwezig dat er technische fouten worden gemaakt die de gebruiksvriendelijkheid en snelheid van uw website niet ten goede komen. Dat is natuurlijk gevaarlijk, want op deze manier kunt u zomaar heel veel potentiële klanten mislopen.

Webdesign door beginnend website bouwer

De beginnende freelancer en/of web bouwer met iets meer ervaring kan vaak al een goede website maken en is een prima oplossing voor startende zzp’ers, verenigingen en kleine organisaties. Vraag altijd naar het portfolio van websites dat zij al hebben gebouwd. Zo krijgt u een goed inzicht in de kwaliteit van de webdesigner.

Webdesign op maat

Door webdesign op maat te laten maken in Kuurne krijgt uw bedrijf een unieke vormgeving die perfect aansluit op de huisstijl van uw bedrijf. Hoeveel je precies voor zo’n webdesign zal moeten betalen is afhankelijk van de firma waarbij u deze laat ontwikkelen. Let op, ook het type design is van invloed op het prijskaartje. Vaak zijn dit grotere firma’s met een uitgebreid portfolio en meerdere mensen in dienst. Ook hier, vraag naar de voorbeelden van websites die zij in uw bedrijfsbranche gebouwd hebben.

Verouderd webdesign in een nieuw jasje

Beschikt u reeds over een webdesign of website en wilt u deze in een nieuw jasje steken? Ook dit is een dienst die vele webdesigners uit Kuurne voor u kunnen verzorgen. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw webdesign een fris uiterlijk krijgen. Vaak is het ook een optie om de inhoud van uw website goed onder de loep te nemen zodat de teksten aansluiten bij de huidige missie en visie van het bedrijf.

website laten maken Kuurne

Overige kosten webdesign

We hebben het al even over de kosten van webdesign gehad. Naast de prijs voor het laten maken van een website zijn er ook nog kosten voor hosting, de domeinnaam, de teksten en inhoud (content), afbeeldingen, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en andere online marketing zoals Social media, Google Ads en copywriting. Als de website is opgeleverd worden vaak ook nog onderhoudsabonnementen aangeboden. Hieronder een kort overzicht van globale kosten.

Soort Kosten
Domeinnaam + hosting Tussen €100,- en €200,- per jaar
Copywriter voor content Tussen €50,- en €150,- per uur
Afbeeldingen Tussen €250,- en €500,- per fotoshoot
Zoekmachine optimalisatie Tussen €75,- en €200,- per uur
Google Ads Tussen €300,- en €500,- per maand
Social Media Tussen €100,- en €200,- per maand

SEO in Kuurne. Versla uw concurrentie

Hoog scoren in de zoekresultaten van populaire zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing is essentieel om bezoekers op uw website aan te trekken. Hoewel een niet belangrijk deel op vlak van Search Engine Optimalisation (SEO) door uzelf dient te gebeuren nadat de website is opgeleverd zijn er ook verschillende toepassingen die meteen in de website geïmplementeerd moeten worden bij door de webdesigner. Denk bijvoorbeeld maar eens aan zoekmachinevriendelijke URL’s. Wanneer u gebruik maakt van een systeem als WordPress zijn deze ook naar wens in te stellen door gebruik te maken van zogenaamde permalinks. Dat is echter niet bij alle systemen het geval. Het is dus voor de webdesigner uit Kuurne van belang om te weten of u zoekmachine optimalisatie wilt toepassen bij het webdesign. Vraag voor de zekerheid even na hoe dit de prijs beïnvloed.
seo Kuurne

Webdesign bureau in Kuurne vergelijken

Een webdesign bureau is een bedrijf dat er voor heeft gekozen om zich te specialiseren in het ontwikkelen van webdesigns. Met andere woorden, zij kunnen voor u de volledige vormgeving van uw website verwezenlijken. In het merendeel van de gevallen bieden ze nog andere diensten aan. Een van de diensten die een webdesign bureau uit Kuurne voor u kan verzorgen is online marketing. Online marketing omvat onder andere: SEO, online adverteren, nieuwsbrieven versturen, social media campagnes, copywriting etc.

Vergelijk ook webdesigners in:

Kortrijk | Brugge | Roeselare | Oostende | Waregem | Ieper | Menen | Sint-Andries | Assebroek | Harelbeke

Een geschikt webdesign bureau uitkiezen

Vooraleer met een webdesigner uit Kuurne in zee te gaan is het altijd interessant om even wat onderzoek te doen. Op de website van het bureau is bijvoorbeeld ongetwijfeld een overzicht terug te vinden van de reeds gerealiseerde projecten. Daar even in neuzen kan duidelijk maken of de stijl die het bedrijf hanteert aansluit op uw persoonlijke verwachtingen. Het doel van een website moet zijn verkopen, klanten overtuigen en/of informeren. Ga dus sowieso op zoek naar een bureau dat zich richt op het succesvoller maken van uw bedrijf in plaats van alleen maar het maken van een mooie website. Het is plezant als een webdesigner met u en uw bedrijf meedenkt en kijkt naar het grotere geheel. Wat wilt u bereiken of 3 tot 5 jaar. Waar wilt u staan met uw bedrijf en hoeveel invloed heeft de website op dit resultaat. Stel voor uzelf een lijst met vragen op en vraag aan de webdesigners om deze te beantwoorden. Zo krijgt u een goed beeld van de hoe bereid de firma is om met u mee te denken. Ook kunt u kijken of het bedrijf is aangesloten bij FeWeb, de beroepsvereniging van digitale bedrijven.

Vraag offertes aan en bespaar op de kosten voor webdesign

webdesigner prijzenAls u via onze offertedienst meerdere webdesign offertes aanvraagt (bij verschillende webdesign bureaus in Kuurne) krijgt u verschillende prijzen terug. De prijs wordt opgesteld aan de hand van de gegevens die u invult in het offerteformulier. Het is daarom van belang dat u goed nadenkt over de lijst met eisen en voorwaarden die u stel aan het webdesign of de website die u wilt laten maken. Het webdesign bureau uit Kuurne kan dan goede inschatting maken van de tijd die ze denken nodig te hebben waardoor ze een prijs op het project kunnen kleven.

Wanneer u een offerte voor webdesign hebt ontvangen is het altijd aan te raden om hier niet meteen in mee te stappen, maar eerst even een vergelijking uit te voeren. Deze vergelijking moet uiteindelijk aan het licht brengen of de offerte die u hebt ontvangen daadwerkelijk interessant is of niet. De webdesigners uit ons netwerk weten dat er meerdere firma’s u een offerte gaan sturen. Hierdoor zetten zij de prijs scherp in, u profiteert hiervan. Uiteindelijk hebt u de vrijheid om te kiezen welke webdesigner uit Kuurne u inhuurt. Succes!

Gemeente Kuurne

Plaats: Kuurne
Wijken: Kuurne, Sint-Katrien, Sint-Pieter en Kathoek
Website van de gemeente Kuurne
Aangrenzende buur(deel)gemeenten: Kortrijk, Heule, Lendelede en Harelbeke

Wvdwebdesign.be

WVD webdesign

Contact

  Wvdwebdesign.be
 • Online initiatief
 • Werkzaam in heel België
 • info@wvdwebdesign.be